هرآنچه باید قبل از دریافت بهترین درگاه پرداخت بدانید
با انتخاب بهترین درگاه پرداخت آنلاین، فروش آنلاین خود را افزایش داده و اعتماد مشتریان را جلب کنید.
در دنیای امروز اینترنت نقشی پررنگی در تمام عرصههای زندگی ایفا میکند. از زندگی اجتماعی و شخصی گرفته تا حتی زندگی شغلی و مدیریت پرداختها. دنیای امروز، دنیای پرداختهای آنلاین از طریق درگاههای پرداخت اینترنتی است. درگاههایی که روند پرداختها را برای کسبوکارهای آنلاین تسهیل کرده است و روند پرداختها را آسان و سریع کرده است. این درگاهها در واقع واسطه بین فروشندگان و خریداران هستند و تراکنشهای مالی را به صورت امن و سریع پردازش میکنند.
درگاههای پرداخت نخستین بار توسط شرکت پرداخت الکترونیک سامان در نظام بانکی ایران ارائه شدند و در حال حاضر سپ یکی از بزرگترین و معتبرترین ارائهدهندگان درگاه پرداخت اینترنتی در سیستم بانکی ایران به شمار میآید. این شرکت دسترسی به درگاه پرداخت اینترنتی را در بسترهای مختلف اعم از اینترنت، موبایل و پرداخت درون برنامهای مهیا کرده است و عنوان بهترین درگاه پرداخت ایران را یدک میکشد. دارندگان کارتهای بانکی عضو شبکه شتاب با استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی سپ قادر خواهند بود به صورت غیرحضوری کالا و خدمات مورد نیاز خود را از طریق وب سایت پذیرندگان اینترنتی خریداری و دریافت کنند.
مراحل کارکرد درگاه پرداخت اینترنتی
همانطور که گفتیم، درگاه پرداخت نقش واسطهگری بین فروشنده و بانک را ایفا میکند تا تراکنشها به صورت امن و سریع انجام شود. روند کار این درگاهها هم به این صورت است که مشتری ابتدا محصولات یا خدمات مورد نظر خود را در وبسایت انتخاب میکند و به صفحه پرداخت هدایت میشود. پس از آن برای پرداخت هزینه، اطلاعات کارت بانکی خود مانند شماره کارت، تاریخ انقضا، CVV و رمز دوم یا پویا را وارد میکند. پس از طی این مراحل، اطلاعات پرداخت به صورت امن از طریق پروتکلهای رمزنگاری مانند SSL به درگاه پرداخت ارسال میشود. این اطلاعات شامل مبلغ تراکنش، اطلاعات کارت و جزئیات فروشگاه است. در مرحله بعد درگاه پرداخت اطلاعات ارسال شده را بررسی میکند و صحت آنها را تأیید میکند. این فرآیند شامل اعتبارسنجی اطلاعات کارت و بررسی موجودی حساب مشتری است. در صورت تأیید، درگاه پرداخت تراکنش را به بانک صادرکننده کارت ارسال میکند.
در نهایت بانک صادرکننده کارت، اطلاعات تراکنش را بررسی و تأیید میکند. در صورت تأیید، بانک مبلغ تراکنش را از حساب مشتری کسر و به حساب واسطهای (حساب درگاه پرداخت) واریز میکند. در خاتمه درگاه پرداخت نتیجه تراکنش را به فروشگاه آنلاین اعلام میکند. اگر تراکنش موفق باشد، مشتری به صفحه تأییدیه هدایت میشود و فروشنده سفارش را ثبت میکند. در صورت عدم موفقیت تراکنش، به مشتری اعلام میشود تا دوباره تلاش کند یا از روش پرداخت دیگری استفاده کند. پس از تأیید نهایی تراکنش، درگاه پرداخت مبلغ تراکنش را به حساب بانکی فروشنده واریز میکند. زمان واریز وجه ممکن است بسته به سیاستهای درگاه پرداخت متفاوت باشد (برخی به صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه واریز میکنند).
شاید این پروسه کمی به نظرتان پیچیده به نظر برسد؛ اما پرداخت از طریق درگاههای پرداخت کمتر از 2 دقیقه زمان میبرد و ما این سرعت و امنیت پرداخت را به اولین ارائهدهنده درگاه پرداخت در سیستم بانکی ایران مدیون هستیم.
شرکت پرداخت الکترونیک سامان (سپ) به عنوان ارائه دهنده سریع ترین درگاه پرداخت، با صرفهجویی در زمان و هزینه، انعطافپذیری در پرداخت را در اختیار کسبوکارها قرار میدهد تا دیگر برای جابجایی پول نگرانی نداشته باشند. درگاه پرداخت اینترنتی سپ یکی از ابزارهای تجارت الکترونیک محسوب میشود که امکان انجام تراکنش را برای کسبوکارهای آنلاین فراهم میکند. در حقیقت با دریافت درگاه پرداخت سپ، این امکان را در فروشگاههای اینترنتی فراهم میسازید تا هزینه محصولات و خدمات خود را از طریق پایانههای بانکی بدون هیچ دردسر و در طول شبانهروز دریافت کنید. مهمترین ویژگیهای این نوع پرداخت، سرعت و امنیت بالا است که مشتری به سادگی در هر مکان و زمانی فقط با یک شماره کارت و با در اختیار داشتن رمز دوم میتواند هزینه کالا و خدمات دریافتی را بدون مراجعه به بانک یا فروشگاه پرداخت کند.
مزایای استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی
شاید تصور کنید امنیت و سهولت پرداخت تنها مزیت استفاده از درگاههای پرداخت اینترنتی است. اما خرید درگاه پرداخت و استفاده از آن مزایای بسیاری دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
یکی از مزایای استفاده از درگاههای پرداخت اینترنتی، افزایش فروش است. چرا که ارائه گزینههای پرداخت آنلاین به مشتریان میتواند باعث افزایش فروش و جذب مشتریان بیشتر شود. مزیت دیگر استفاده از درگاههای پرداخت اینترنتی این است که درگاههای پرداخت از پروتکلهای امنیتی پیشرفته استفاده میکنند تا اطلاعات مالی مشتریان محافظت شود. سهولت و تسریع پرداختها از دیگر مزایای استفاده از درگاههای پرداخت است. علاوه بر این بسیاری از درگاهها از کارتهای اعتباری، بدهی، کیف پولهای الکترونیکی و حتی پرداختهای بینالمللی پشتیبانی میکنند. درگاههای پرداخت همچنین میتوانند به راحتی با سیستمهای مدیریت محتوا و پلتفرمهای تجارت الکترونیک یکپارچه شوند و همچنین بسیاری از درگاهها ابزارهای گزارشدهی و تحلیل تراکنشها را ارائه میدهند که به کسبوکارها کمک میکند عملکرد مالی خود را بهتر مدیریت کنند. به صورت کلی میتوان گفت که درگاه پرداخت اینترنتی ابزاری حیاتی برای کسبوکارهای آنلاین است که به آنها امکان میدهد پرداختهای مشتریان را به صورت امن و کارآمد دریافت کنند. انتخاب یک درگاه پرداخت آنلاین، متناسب با نیازهای کسبوکار میتواند تجربه خرید مشتریان را بهبود بخشیده و به افزایش فروش کمک کند.
در این میان سپ به عنوان ارائهدهنده امن ترین درگاه پرداخت که عنوان ارائهدهنده سریعترین درگاهها را نیز به خود اختصاص داده است، مزایای دیگری چون همکاری با پذیرندگان بزرگ اینترنتی در سطح کشور، توسعه سرویسها در حوزه پرداخت اینترنتی جهت پاسخگویی به نیاز روز پذیرندگان و کاربران و افزایش سرعت و سهولت در پرداخت و تحقیق و توسعه سرویسهای داخلی و خارجی جهت بهروزرسانی زیرساخت پرداخت را دارد. اگر بخواهیم ویژگی و مزایای استفاده از درگاه پرداخت سپ را به عنوان سریع و امنترین درگاه پرداخت ایران ذکر کنیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- انجام ساده و سریع تراکنشهای خرید
- پرداخت قبوض
- پرداخت قبوض به صورت گروهی
- شارژ آنی سیمکارت تلفنهمراه
- سامانه گزارشگیری Online
- ارائه وبسرویس نمایش گزارش تراکنشها به صورت Online
- انجام عملیات خرید با شناسه اختصاصی
- استفاده از نشان اختصاصی توسط پذیرنده
- استفاده از درگاه امن به صورت رمزنگاری شده
مراحل کارکرد درگاه پرداخت موبایلی
درگاههای پرداخت موبایلی نوعی از درگاههای مدرن هستند که عملیات پرداخت بدون کارت را از طریق تلفن همراه انجام میدهند. سپ به عنوان نخستین ارائهدهنده درگاه پرداخت در ایران، درگاههای موبایلی را ارائه میدهد تا عملیات پرداخت را سریع و سادهتر از قبل کند. روند پرداخت توسط این درگاهها هم به این صورت است که مشتری از طریق درگاه پرداخت موبایلی سپ تنها با ارائه شماره موبایل خود قبل از مرحله پرداخت میتواند به فهرستی از کارتهایی که از طریق آن تراکنش انجام داده، دسترسی پیدا کند و از این پس نیازی به وارد کردن شماره 16 رقمی کارت بانکی خود ندارد. درگاه موبایلی MPG یا Mobile Payment Gateway همان درگاه پرداخت اینترنتی است؛ با این تفاوت که برای نمایش در موبایل و با استانداردهای موبایلی آماده و بهینهسازی شده و امکان انجام هرگونه عملیات پرداخت را بدون کارت و از طریق تلفن همراه، فراهم میسازد. به این ترتیب، پرداخت کننده در هر بار پرداخت با فهرستی از نام و شماره کارتهای ثبت شده خود مواجه میشود و پس از انتخاب کارت مورد نظر، سایر مراحل پرداخت را طی خواهد کرد.
تسهیل و تسریع عملیات پرداخت، افزایش امنیت، عدم محدودیت زمانی و مکان و سرعت بارگذاری بالا از مزایای استفاده از درگاه پرداخت موبایلی شرکت پرداخت الکترونیک سامان است.
کدام درگاه برای پرداخت بهتر است؟
اگر چه شرکت پرداخت الکترونیک سامان، نخستین ارائهدهنده درگاه پرداخت در ایرانی است؛ اما تنوع درگاههای پرداخت در سیستم بانکی کشور در سالهای اخیر افزایش یافته است. در حال حاضر در سیستم بانکی ایران، درگاههای بانکی زیادی فعالیت میکنند که هر کدام خدمات و امکانات متنوعی را در اختیار پرداختکنندگان و صاحبان درگاه قرار میدهند.
این شما هستید که باید با بررسی ویژگی و مزایای رقابتی درگاهها به این نتیجه برسید که به واقع کدام درگاه برای پرداخت بهتر است؟ و پس از حصول اطمینان در این زمینه، دست به انتخاب بزنید. به عنوان مثال، از مزیتهای رقابتی درگاه پرداخت سپ، سرعت و امنیت بالا، وب سرویس، گزارشهای متنوع آنلاین و امکان طراحی درگاه برای موبایل است. سرعت بالای درگاه پرداخت سامان نیز یکی از مزیتهای مهم آن برای کسب وکارهایی است که روزانه تعداد زیادی تراکنش دارند و نمیخواهند مشتریان خودشان را معطل کنند. ذکر این نکته ضروری است که برای داشتن درگاه بانک سامان، نیازی نیست که لزوما در همین بانک حساب داشته باشید. این درگاه پرداخت اینترنتی به حساب بانکهای مختلف خصوصی و دولتی قابلیت اتصال دارد.
درگاه پرداخت سپ بستری امن برای پرداختهای آنلاین و محل اتصال کسبوکار شما و مشتریانتان با سیستم پرداخت است و شما میتوانید درخواست خود را از طریق وبسایت شرکت پرداخت الکترونیک سامان صادر و پس از طی مراحل لازم و ارائه مدارک مورد نیاز، در سریعترین زمان ممکن درگاه پرداخت اینترنتی را دریافت کنید.
نکاتی که قبل از دریافت درگاه پرداخت الکترونیک باید به آن توجه کنید
اگر پس از بررسی و مقایسه مزایایی که هر کدام از درگاههای پرداخت ارائه میدهند، به این نتیجه رسیدید که از چه درگاهی برای پرداخت استفاده کنم؟ بهتر است قبل از ارائه درخواست به نکاتی که در ادامه به آنها اشاره کردهایم توجه کنید تا مطمئن شوید که گزینه مناسبی را انتخاب میکنید که نیازهای شما را برآورده میکند:
1. توجه به ماهیت کسب و کار و نوع نیاز
توجه داشته باشید که نوع محصول یا خدماتی که ارائه میدهید بر انتخاب درگاه پرداخت تأثیر دارد. مثلاً یک فروشگاه آنلاین به ویژگیهای متفاوتی نسبت به یک ارائهدهنده خدمات نیاز دارد و شما باید مشخص کنید که کدامیک از درگاهها متناسب با نیاز شماست به عنوان مثال باید میزان تراکنشهای روزانه و ماهانه شما مشخص شود و درگاه پرداخت با توجه به حجم تراکنش و میانگین مبلغ هر تراکنش انتخاب شود.
2. توجه به هزینهها و کارمزدها
کارمزد تراکنشها میتواند درصدی از مبلغ تراکنش یا مبلغی ثابت باشد. مطمئن شوید که این هزینهها با مدل کسبوکارتان سازگار است. به این موضوع توجه ویژهای داشته باشید که برخی از درگاهها ممکن است هزینههای پنهانی مانند هزینه راهاندازی، هزینه ماهانه یا هزینههای لغو داشته باشند. این هزینهها را به دقت بررسی کنید.
3. امنیت
امنیت موضوع مهمی است که باید صاحبان کسب و کار هنگام انتخاب درگاه پرداخت به آن توجه ویژهای داشته باشند. به عبارتی یک درگاه پرداخت اینترنتی معتبر باید از استانداردهای امنیتی مانند PCI DSS (استاندارد امنیت دادههای صنعت کارت پرداخت) پیروی کند. سپ، با فراهم کردن بستری مناسب و قابل اعتماد، امنترین درگاه پرداخت الکترونیکی را به صاحبان کسب و کار ارائه کرده است.
4. پشتیبانی از چندین روش پرداخت
قبل از انتخاب درگاه پرداخت، بررسی کنید که درگاه پرداخت از انواع روشهای پرداخت مانند کارتهای اعتباری و بدهی، کیف پولهای دیجیتال، واریز بانکی و پرداختهای بینالمللی پشتیبانی میکند یا خیر؟ همچنین اگر بخش بزرگی از مشتریان شما از موبایل استفاده میکنند، مطمئن شوید که درگاه پرداخت بهینهسازی شده برای دستگاههای موبایل است.
5. یکپارچگی با سیستمهای دیگر
درگاه پرداخت باید به راحتی با پلتفرمهای تجارت الکترونیک یکپارچه شود. همچنین یکپارچگی با نرمافزارهای حسابداری میتواند فرآیند مدیریت مالی را سادهتر کند.
6. پشتیبانی فنی و خدمات مشتری
خدمات پشتیبانی یکی از فاکتورهای مهم برای انتخاب هر خدمتی و از جمله خدمت پرداخت الکترونیک است. پس اطمینان حاصل کنید که درگاه پرداخت، پشتیبانی 24 ساعته و 7 روز هفته ارائه میدهد. همچنین به شما توصیه میکنیم قبل از ارائه درخواست برای دریافت درگاه پرداخت الکترونیک، نظرات مشتریان قبلی را درباره کیفیت پشتیبانی فنی و خدمات مشتری بررسی کنید.
7. سرعت واریز وجه
از مشکلاتی که برخی از استفادهکنندگان از درگاههای پرداخت با آن مواجه هستند، سرعت پایین واریز وجه است. به همین دلیل شما باید بررسی کنید که درگاه پرداخت چه مدت زمان برای واریز وجه به حساب بانکی شما نیاز دارد. برخی درگاهها سریعتر از دیگران واریز میکنند. به عنوان مثال، سپ یکی از سریعترینها در زمینه واریز وجه به حساب صاحبان حساب است.
8. قابلیت سفارشیسازی و تجربه کاربری
درگاه پرداخت باید تجربه کاربری ساده و روانی برای مشتریان فراهم کند تا فرآیند پرداخت به راحتی انجام شود. همچنین امکان سفارشیسازی ظاهر و فرآیند پرداخت مطابق با برند شما را داشته باشد.
9. پشتیبانی از پرداختهای بینالمللی
اگر از دسته صاحبین کسبوکار هستید که در سطح بینالملل فعالیت میکنند، درگاه پرداخت باید از ارزهای مختلف پشتیبانی کند.
همچنین قابلیت پشتیبانی از زبانهای مختلف نیز میتواند مفید باشد.
با توجه به آنچه گفتیم و با در نظر گرفتن نکاتی که به آنها اشاره شد، میتوانید درگاه پرداخت مناسب خود را انتخاب کنید. درگاه پرداختی که به بهترین شکل نیازهای کسبوکار شما را برآورده کند و تجربه خرید بهتری برای مشتریان فراهم آورد. درگاه پرداخت الکترونیک شرکت پرداخت الکترونیک سامان، میتواند با ارائه خدمات پیشرفته بر بستری امن و سریع، پاسخگوی نیازهای پرداختی کسب و کارها باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر به وبسایت این شرکت مراجعه کنید و از مشاوره کارشناسان سپ، برای انتخاب بهترین و امن ترین درگاه پرداخت الکترونیکی و موبایلی بهرهمند شوید.
نظر دهید